Cultuur & Uitgaan

Gloednieuwe bioscoopzaal Kinepolis "combineert het beste beeld en geluid"

Op zoek naar een uitje voor de meivakantie? Afgelopen weekend opende bioscoop Kinepolis een gloednieuwe bioscoopzaal, een zogenaamde Laser ULTRA-zaal. In deze zaal combineert de bioscoop in het Euroborg Stadion het beste beeld en geluid om zo bezoekers compleet onder te dompelen in de filmervaring.


Leestijd: 1 minuut

Gloednieuwe bioscoopzaal Kinepolis "combineert het beste beeld en geluid"
Gloednieuwe bioscoopzaal Kinepolis "combineert het beste beeld en geluid"

In de zaal wordt gebruikt gemaakt van een combinatie van 4K-laserprojectie en Dolby Atmos-geluid. Uniek, volgens Kinepolis. “Onze Laser ULTRA zalen zijn allemaal uitgerust met de beste laserprojectoren van Barco die een lichtsterkte van 60.000 lumen kunnen behalen. Daarnaast kunnen de projectoren 4K-content afspelen op 60 beelden per seconden. Door deze combinatie is er een overvloed aan licht en is het kleurbereik ruimer en natuurlijker. Het contrast tussen licht en donker is beter, met heldere wittinten en donkerdere zwartwaarden.”

Het beeld wordt aangevuld met een Dolby Atmos geluidssysteem. Ook wel 3D-geluid genoemd: je beleeft de film alsof je er zelf onderdeel van bent.

Films die op dit moment in Laser ULTRA te bewonderen zijn bij Kinepolis Groningen zijn The Super Mario Bros. Movie (de OV-versie in zowel 2D als 3D) en Evil Dead Rise. Vanaf 3 mei komt daar ook de nieuwe Marvel-film Guardians of the Galaxy Vol. 3 bij.