Cultuur & Uitgaan

Glühwein, muziek, een verrassingsmuur én veel kerst(sfeer) op Koopmansplein in Ten Boer

Op het Koopmansplein in Ten Boer wordt het winkelend publiek aankomende vrijdag, 23 december, flink in de watten gelegd. Er is muziek, glühwein, warme chocomelk én er staat een verrassingsmuur vol met aantrekkelijke kortingen en acties.


Leestijd: 1 minuut

Glühwein, muziek, een verrassingsmuur én veel kerst(sfeer) op Koopmansplein in Ten Boer
Glühwein, muziek, een verrassingsmuur én veel kerst(sfeer) op Koopmansplein in Ten Boer

Volgens Gerard Haan, voorzitter van de winkeliersvereniging Koopmansplein, is de vrijdag vóór kerst traditioneel een van de drukste maanden van het jaar. “Dat is dus alle reden om de bezoekers deze dag wat extra aandacht te geven”, zegt hij.

Tussen 14.00 uur ’s middags en 20.00 uur ’s avonds kan het winkelend publiek zich opwarmen aan warme chocolademelk, glühwein, thee of koffie. En vanaf 19.00 uur is er live-muziek met kerstliedjes.

Ook staat er een Verrassingsmuur, vol gratis cadeautjes en kortingen. De verrassingsmuur is een oude daadwerkelijk gebruikte snackmuur, en een initiatief van Gastvrij Groningen dat de bezoekers van de gemeente een warm welkom wil geven. “Alle ondernemers in het dorp, dus niet alleen op het Koopmansplein, zijn gevraagd of ze iets in een van de laadjes willen stoppen”, zo vertelt Haan. Het gaat daarbij vooral om korting- of tegoedbonnen voor in de maand januari. “We willen de drukte van deze periode graag zo lang mogelijk vasthouden.”  

Het dorp Ten Boer is overigens deze periode, dankzij een financiële bijdrage uit het Ondernemersfonds Groningen, extra sfeervol verlicht. Niet alleen het Koopmansplein, maar ook de straten ernaartoe, de winkels en zelfs bushokjes zijn feestelijk verlicht.