Cultuur & Uitgaan

Grasnapolsky: vanavond muziek, theater en woordkunst uit oost-Groningen

De Groningse stadsdichter Myron Hamming werkt mee aan een bijzonder evenement vanavond vanuit het oude fabrieksgebouw De Toekomst in Scheemda. Om negen uur vanavond lanceert muziekfestival Grasnapolsky daar dan een video, met muziek van Remy van Kesteren met zijn Analogue Robot Orchestra (ARO), op tekst van Myron Hamming. Over lichtpuntjes in de verte en hoop voor de Toekomst.


Leestijd: 1 minuut

Grasnapolsky: vanavond muziek, theater en woordkunst uit oost-Groningen
Grasnapolsky: vanavond muziek, theater en woordkunst uit oost-Groningen

In 2021 vindt festival Grasnapolsky plaats in Oost-Groningen. Op Grasnapolsky ontdek je de nieuwste muziek van opkomende artiesten of gevestigde namen. Van ruiger werk tot kleine liedjes, tot dansen op elektronica. In verband met corona is nog niet duidelijk of en wanneer dit festival wordt gehouden.

Maar de organisatie van het festival heeft Het Blauwe Uur gevraagd om de Fabriek in de Toekomst te zetten, op muziek van Remy van Kesteren met zijn Analogue Robot Orchestra (ARO), op tekst van stadsdichter Myron Hamming. Het is een unieke samenwerking tussen partijen speciaal gemaakt voor dit moment.

Blauwe Uur

Audiovisueel kunstenaarscollectief Blauwe Uur is altijd een hoogtepunt op onze line-up. Eerder brachten ze onze vorige festivallocatie Radio Kootwijk al tot leven en sloten ze daar het laatste festival op die locatie af op magische wijze. Later openden ze ook de deuren van Fabriek de Toekomst met hun projecties. Nu zetten ze opnieuw de Fabriek in de Toekomst.

REMY. X ARO

Harpist Remy (van Kesteren) stond in 2019 al eens op Grasnapolsky en betoverde ons daar met zijn muziek en creativiteit. Nu is hij een unieke samenwerking aangegaan met Jurjen Alkema (van Blauwe Uur). Nadat ze elkaar leerden kennen tijdens Into The Great Wide Open bleek er een unieke creatieve klik tussen de twee.

Myron Hamming

Net een maand stadsdichter van Groningen en hij blaast ons nu al omver met zijn beeldende woorden. Spoken-word artist Myron Hamming schreef speciaal voor dit videoproject een uniek gedicht over de Toekomst en hoop houden, als een warme jas op een koude winterdag.

De korte video gaat live op vrijdag 5 maart om 21.00 uur en is te bekijken via de  facebookpagina van Garsnapolski of haar website.