Cultuur & Uitgaan

GRID gaat op tour met mobiele museumdrukkerij

Sinds 19 december 2022 is GRID Grafisch Museum Groningen gesloten voor publiek. Toch hoeven bezoekers het museum niet te missen. GRID bouwde een mobiele museumdrukkerij: de Druktemaker.


Leestijd: 1 minuut

GRID gaat op tour met mobiele museumdrukkerij
GRID gaat op tour met mobiele museumdrukkerij

Het pand van GRID aan de Sint Jansstraat wordt de komende tijd ingrijpend verbouwd. De directie en het bestuur zijn in de tussentijd druk bezig met de uitwerking van een nieuw museaal concept. Naast de geschiedenis van het grafisch erfgoed dat nu een prominente plek heeft in het museum, zal er meer aandacht komen voor workshops, de wisselwerking tussen drukkunst en emancipatie, de digitale revolutie en wetenschappelijk onderzoek.

Om ervoor te zorgen dat GRID toch zichtbaar blijft reist de Druktemaker in de periode tot en met 2025 langs scholen, buurtcentra en verpleeghuizen in Stad en Ommeland. GRID zal hier bezoekers voorzien van lessen, lezingen en workshops.

Op locatie wordt er een minimuseum en atelier opgebouwd vanuit de Druktemaker. Het grote gekleurde blok op wielen bevat vitrines, laden en kasten met daarin objecten uit het museum en materialen voor workshops.

Foto: Nienke Maat/GRID