Cultuur & Uitgaan

Groningen krijgt voor 32ste keer een Rhythm & Blues Night

Liefhebbers van Rhythm & Blues kunnen zich er al vast op gaan verheugen: Groningen krijgt weer een ‘Rhythm & Blues Night’ in de Oosterpoort.


Leestijd: 1 minuut

Het duurt nog wel even: de nacht is pas op zaterdag 11 mei. Maar het goede nieuws is dat er nu al meer namen belend zijn van artiesten en bands die er aan deelnemen, zo meldt SPOT Groningen op haar website. Het wordt straks de 32ste keer dat het festival wordt gehouden.

Onder meer de Amerikaanse soulzangeres Bettye LaVette en de blues- en funkartiest Eli ‘Paperboy’ Reed betreden op zaterdag 11 mei het podium in De Oosterpoort. Ook Jerry Leger & The SituationSugarmill Slim en Muireann Bradley hebben bevestigd dat ze komen.

Voor liefhebbers van blues en aanverwante muziekstijlen is de Rhythm & Blues Night vaste prik op de agenda vanwege de goede sfeer en fijne selectie artiesten uit de internationale blues, roots en rhythm ‘n’ blues scene.

Eerder werden Walter TroutThe War and Treaty, The SeatsniffersD.K. Harrel, BarrelhouseKitty LivThe Reverend Peyton’s Big Damn Band en Ledfoot al aangekondigd voor de komende editie.

Kijk voor meer informatie en kaarten op de festivalpagina.

(Foto en meer informatie: Facebook)