Cultuur & Uitgaan

Groningen Rocks: Stad wordt omgetoverd tot creatieve rockstad

Groningen Rocks, en dat is niet te missen ook. Met uitdeelacties, vlaggen boven winkelstraten en versierde etalages zal het niemand meer ontgaan dat Groningen een creatieve rockstad is.


Leestijd: 1 minuut

Sebastiaan Rodenhuis Fotografie
Sebastiaan Rodenhuis Fotografie

Onder de noemer ‘Sounds like Groningen’ is er deze week een campagne van start gegaan die het eigenzinnige, creatieve en rebelse karakter van de stad moet benadrukken. Dat de campagne uitgerekend deze week start is geen toeval: vanaf vrijdag is in het Groninger Museum de expositie Unzipped over de Rolling Stones te zien en volgende week staat de stad te trillen op haar grondvesten tijdens de optredens van Rammstein in het Stadspark.

Verrassingen voor bezoekers

Bezoekers van de stad worden gedurende campagne extra verrast en in het zonnetje gezet. Zo zal de verrassingsmuur van Gastvrij Groningen op diverse plekken te zien zijn. In de binnenstad, maar ook in enkele wijkcentra en Haren is de bekende muur, met bijpassende give aways terug te vinden. Speciaal voor deze gelegenheid is deze in een Sounds Like Groningen ‘sausje’ gegoten.

Daarnaast zal er op enkele zaterdagen en/of zondagen een muzikant op de fiets door de straten van Groningen rijden, waar hij onder begeleiding van enkele gastdames, gezellige muziek ten gehore zal brengen.

Sounds like Groningen wordt mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds Groningen, Gemeente Groningen, Groningen City Club, Bedrijvenvereniging West, Bedrijvenvereniging Zuidoost, Bedrijvenvereniging Noordoost, Gastvrij Groningen, Marketing Groningen, Groningen Bereikbaar en Groninger Museum.