Cultuur & Uitgaan

Groningens Ontzet heeft eigen lied: oud lied “Het Nagtegaeltje”

De viering van 350 jaar Groningens Ontzet krijgt een eigen lied. Tijdens het beleg van Bommen Berend werd op de stadswallen van Groningen het lied Het Nagtegaeltje gezongen. De studenten compagnie zong dit lied tijdens hun wacht om de vijand af te leiden. Dit liedje, Het Nagtegaeltje, is  speciaal voor dit jubileumjaar in een modern jasje gestoken.


Leestijd: 1 minuut

Muzikant en componist Djurre de Haan heeft het oorspronkelijke  lied verwerkt in een hedendaags lied. Een speciale illustratie van Het Nagtegaeltje is gemaakt door Willem Kolvoort.

Met veel plezier is het lied al meerdere keren door groep 7 van de St. Michaelschool gezongen, o.a. tijdens de officiële presentatie van het boekje voor primair onderwijs “Die Schelm zal de stad nooit krijgen”. Het lied is een prachtige manier om leerlingen kennis te laten maken met het Groningens Ontzet.

Bij de finish van de Tocht van Bommen Berend op zondag 28 augustus op de Grote Markt zal het lied opnieuw gezongen worden. En zingen Groningers van nu, dezelfde tekst als de Groningers van 350 jaar geleden. Zing je mee?

Het lied is te beluisteren op spotify, youtube en andere streamingdiensten.

https://youtu.be/qKM3NYu_ggo

Meer informatie op www.go350.nl