Cultuur & Uitgaan

Groninger Cultuurdebat in Grand Theatre

De Groninger cultuurinstellingen organiseren op donderdag 10 maart het Groninger Cultuurdebat in het Grand Theatre. Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen gaan politici en publiek met elkaar in gesprek over het belang van kunst en cultuur in de gemeente.


Leestijd: 1 minuut

Veerle van Overloop speelt internationaal geprezen voorstelling White Rabbit, Red Rabbit in Grand Theatre
Veerle van Overloop speelt internationaal geprezen voorstelling White Rabbit, Red Rabbit in Grand Theatre

“Kunst en cultuur zijn niet alleen van betekenis voor de sector zelf, maar voor de hele maatschappij”, zegt Bertien Minco, gespreksleider en voorzitter van het debat. “Ze dragen onder andere bij aan de economie, het onderwijs en de leefbaarheid van de gemeente. Ze bevorderen sociale cohesie en begrip voor elkaar: het is de brandstof voor de samenleving.”

Martin Sitalsing (hoofdcommissaris van de politie, regionale eenheid Midden-Nederland) en Christine van der Vorm (ondernemer en medeoprichter van Up to Us) houden een betoog om de betekenis van kunst en cultuur buiten de sector te benadrukken. Ze leggen een aantal stellingen voor aan verschillende politici uit de gemeente, die daarover met elkaar en het publiek in gesprek gaan. De avond sluit af met een stemming: welke partij heeft volgens het publiek de beste papieren voor kunst en cultuur in de stad?

Het debat duurt van 20.00 – 21.45 en is gratis te bezoeken. 

Het Groninger Cultuurdebat is een initiatief van: De Noorderlingen, ESNS, Grand Theatre, Groninger Museum, Het Houten Huis, Jonge Harten, Kunstpunt, NITE, Noord Nederlands Orkest, Noorderlicht, Noorderzon, NOORDWOORD, Vera en Vrijdag.