Cultuur & Uitgaan

Groninger Forum leent allerlei meetinstrumenten uit via eerste ‘Meet-o-Theek’

Forum Groningen begint als eerste instelling in Nederland met het uitlenen van de meest uiteenlopende meetinstrumenten. Net zoals je boeken kunt lenen in een bibliotheek kun je morgen, donderdag 30 november, van ’s avonds zes tot negen terecht in wat het Forum noemt een ‘Meet-o-Theek’.


Leestijd: 1 minuut

Meten is weten. Denk je dat de lucht te vochtig is in j huis, of juist te droog. Heb je een energiemeter nodig of een warmtecamera: meetapparatuur daarvoor kan men dan lenen in de Meet-o-Theek.

Deze ‘Meet-o-Theek’ is de eerste van Nederland. Een plek waar je gratis meetinstrumenten kunt lenen om je leefomgeving in kaart te brengen of zelfs te verbeteren. Denk aan het meten van luchtkwaliteit of de aanwezigheid van vogels of dieren in de tuin. Of leen een energiekostenmeter of een warmtecamera om te kijken waar in huis energiekosten vallen te besparen.

Bij de meet-o-theek kun je niet alleen meetinstrumenten lenen, maar krijg je ook informatie over de werking er van.

Suggestie?

De meet-o-theek staat ervoor open om de collectie uit te breiden. Wie nog leuke suggesties heeft voor uit te lenen meetapparatuur kan deze mailen naar: meetotheek@curiousgroningen.nl .

Wetenschap en techniek

De meet-o-theek is een onderdeel van het project CurioUs?, een samenwerkingsproject om nieuwsgierige noorderlingen enthousiast te maken om zelf aan de slag te gaan met wetenschap en techniek en zo hun eigen leefomgeving in kaart te brengen en zelfs te verbeteren.