Cultuur & Uitgaan

Groninger Museum volgend jaar 150 jaar

Het Groninger Museum heeft volgend jaar wat te vieren. In 2024 bestaat het museum 150 jaar. Dat viert het museum met een groot programma aan feestelijke activiteiten en mooie tentoonstellingen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Groninger Museum
Foto | Groninger Museum

Behind the Scenes

In een speciaal programma krijgen bezoekers vanaf eind maart 2024 tot juni 2025 de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen van het museum te nemen. Hoe komt een collectie tot stand? Hoe worden kunstwerken geconserveerd? Wat komt daar allemaal bij kijken?

Verder staan er volgend jaar allerlei nieuwe tentoonstellingen op de planning van het museum. Zo daagt de tweede editie van Kinderbiënnale kinderen en volwassenen vanaf maart uit tot interactie met kunst. In het voorjaar van 2024 zal ook het in 2020 gestolen en onlangs teruggevonden schilderij de Lentetuin van Vincent van Gogh voor het eerst weer te bewonderen zijn in de collectietentoonstelling.

Tot die tijd kunnen bezoekers al terecht bij de huidige tentoontstellingen: The Rolling Stones – Unzipped (tot 21 januari 2024), Joram Krol – Can I Be Me (tot 3 maart 2024) en Erwin Olaf (tot maart 2024) Naast deze tentoonstellingen zijn ook de vaste collecties te bewonderen met werk van De Ploeg en de Grand Stairwell Installation van Dale Chihuly.