Cultuur & Uitgaan

Groningsch Peil presenteert: pop in Huize Maas met VENCE


Leestijd: 1 minuut

Met haar unieke bezetting en originele, veelzijdige muziek waaiert VENcE uit over een breed spectrum van de hedendaagse popmuziek; melodieuze intieme popfolk, vuig groovende rock, leentjebuur bij oost-europese balkan en hier en daar een vleugje punk.
In verschillende media werd VENcE al omschreven als ‘wervelende folk/pop/rock met een duister randje’.

De opmerkelijke combinatie van instrumenten, zoals cello, viool, accordeon karakteristieke backing-vocal, slepen je mee door uiteenlopende stijlen, emoties en prachtige verhalen.
VENcE is in 2004/2005 als trio opgericht en is in de afgelopen jaren gegroeid naar de huidige bezetting. Zanger en gitarist Jos de Vries schrijft de teksten en de muziek ontwikkelt zich tijdens de repetities.

2011 staat in het teken van de presentatie van haar eerste grote album “Press Button Start Show”, wederom opgenomen i.s.m. Erik Hulshof (Lobbes Studio) en uitgebracht via het cultlabel Real Harm, waar ook Ygdrassil op werd uitgebracht.
Eerder nam VENcE de EP ‘The Beggar’s Butler’ op (2007). Deze werd overal goed ontvangen. Bij de EP werd een videoclip ‘CHAOS OVER PROTOcOL’ gemaakt en in kleine oplage werd in 2009 de dvd ‘Perverted Playground’ uitgebracht.
De band treedt op de meest uiteenlopende podia en festivals in heel Nederland op. Hoogtepunten zijn festivals als ‘Folk in de Wâlden’ en ‘Gideon Festival’ (2008), ‘Common Grounds’ met folkrockheld Iain Matthews (2009) en ‘Live In Your Livingroom’ (2010). Ook de optredens in bijvoorbeeld ‘Razzmatazz’, ‘Winston Kingdom’ en een voorprogramma voor ‘The Isbells’ (VERA, 2010) tonen de veelzijdigheid van de band.

VENcE speelt vooral eigen nummers en zowel live als bij opnames zijn vaak gast-muzikanten van de partij.

Jos de Vries – zang & gitaar, Lielian Tan – drums & zang, Sebastiaan Wiering – cello & zang, Laura Iwema – accordeon & piano, Mariken Hoving – viool & zang.