Cultuur & Uitgaan

Groningse band brengt Herman Brood Tribute

Liefhebbers van Herman Brood, of mensen met herinneringen aan de overleden rockster, kunnen op 5 september hun hart ophalen. Dan brengt een Groningse band een tribute aan de rocker die jarenlang in Groningen woonde. De band die de tribute brengt op 5 september luistert naar de naam “Huize Ria”…

Begin 2020 stond de band “Huize Ria” met een puik tribute optreden rondom de muziek van Herman Brood op de planken van poppodium de Engelstede. Uitbater Bert van Wieren zei na afloop “tot volgend jaar!” En binnen het jaar is Huize Ria dus al weer terug.

De achtkoppige formatie timmert behoorlijk aan de weg, maar zag door de Corona-crisis haar agenda, net zoals vele andere bands leegstromen. Zo langzamerhand beginnen de boekingen weer een beetje op gang te komen en de muzikanten zijn dan ook weer blij dat ze weer kunnen optreden.

Zanger Marcel Snellenburg hierover: “De corona periode had als voordeel dat we veel nieuwe nummers hebben kunnen instuderen. We onderscheiden ons met een complete bezetting met fantastische muzikanten waardoor we in principe het complete oeuvre van Brood kunnen brengen. Opvallend is dat we op veel plekken worden gevraagd nog eens terug te komen. Ook in de Engelstede doen we dat graag en met veel plezier!“.

De band heeft zichzelf als missie gesteld met het publiek de ultieme trip door de muzikale erfenis van ‘Neerlands grootste Rock 'n Roll artiest’ te maken. Natuurlijk speelt het de grote hits. Maar er is zoveel meer: stevige rock, blues, funk, reggae, ballads en ook zangeressen laten van zich horen.

Uiteraard geheel volgens de geldende Corona normen, waarbij vooraf gereserveerd moet worden. (zie voor meer info de website van de Engelstede)

Het optreden op 5 september is van 17.00 uur – 20.00 uur in de Engelstede, Woldjerspoorweg 5 in Engelbert (Groningen). De bands speelt 3 sets en toegang is gratis.

Foto: Dominique Foto's


Leestijd: < 1 minuut

Groningse band brengt Herman Brood Tribute
Groningse band brengt Herman Brood Tribute