Cultuur & Uitgaan

Groningse band Orange Skyline genomineerd voor een Edison

De Groningse band Orange Skyline is genomineerd voor een Edison. Dat maakte de jury gistermiddag bekend. “Op basis van kwaliteit en artistieke waarde werden drie nominaties per categorie toegekend”.


Leestijd: 1 minuut

Groningse band Orange Skyline genomineerd voor een Edison
Groningse band Orange Skyline genomineerd voor een Edison

Orange Skyline ontving de nominatie in de categorie rock voor hun laatste album waarover de jury zich lovend uitsprak: “Orange Skyline uit Groningen ziet zichzelf als een Europese band en hun self titled album klinkt inderdaad on-Nederlands goed. Een sterke plaat met goede liedjes, een grote gitaar sound en een flinke dosis bravoure. Dit tweede album laat zien dat er nog heel veel meer potentie zit in Orange Skyline: the sky is the limit!”

In de categorie rock neemt Orange Skyline het op tegen bekende namen: Floor Jansen, bekend als zangeres van de Finse band Nightwish en nu genomineerd voor haar solowerk, en de Haagse band DI-RECT die al meer dan twintig jaar aan de weg timmert.

Of Orange Skyline ook daadwerkelijk met de prijs naar huis gaat wordt 6 maart bekend gemaakt tijdens de AFAS Edisons, een besloten evenement in het AFAS Theater Leusden.

Afbeelding: Albumhoes Orange Skyline