Cultuur & Uitgaan

Groningse rocklegende Lourens Leeuw wordt 65; Groot gala in Huize Maas


Leestijd: 1 minuut

Garrit: “ Lourens Leeuw is in de afgelopen decennia erg actief geweest in de Nederlandse popmuziek. Zijn jeugdige enthousiasme is nooit verloren gegaan als het gaat om het maken van muziek. Al jaren is hij een groot inspirator voor veel jonge musici. Een onmisbaar icoon in de vaderlandse popmuziekgeschiedenis vanaf de begin jaren 60. En nog steeds groots bassist/zanger met een uniek eigen karakter. Lou is een levende legende die een passend jubileum feest verdiend”

Naast bands waar Lourens Leeuw momenteel mee optreedt, zullen ook oudere bezettingen en de vele gasten de revue passeren.

De tot nu toe bevestigde namen zijn:

De Lou Leeuw band, The Blues Cowboys, The Rockaways, China Girl, Twin Reverb, New Red Fading, MC Betty, Bert Hadders en de Nozems, Vence, Harteveld Blues Band, Hans Van Lier, Chiron, Thomas, Christof Bouwers, Arjan Van De Linde, Marinus Elzinga, Wim Entzinger, Cor De Vries, D-J, Obed Brinkman, Joop Douma, Eddy Korma, Lielian Tan, Eddy Meier, Emiel Hoving, Anouk Junius, Inge Van Calcar, Richard Beukema, Kale Bas.

Het muziekfestival “Swingin Groningen” heeft laten weten, de nu al unieke avond in haar festivalprogramma op te nemen.