Cultuur & Uitgaan

Haydn Jeugd Strijkorkest brengt Gronings volkslied vanaf het dak van Forum

Zaterdag 26 september treedt het Haydn Jeugd Strijkorkest op op een wel heel bijzondere locatie: het dak van het Forum Groningen. Stadsbeiaardier Auke de Boer speelt mee vanuit de Martinitoren.


Leestijd: 1 minuut

Haydn Jeugd Strijkorkest  brengt Gronings volkslied vanaf het dak van Forum
Haydn Jeugd Strijkorkest brengt Gronings volkslied vanaf het dak van Forum

Met uitzicht op Stad en Ommelanden brengt dit ambitieuze jeugdorkest van het noorden het Grunniger Laid ten gehore, om aandacht te vragen voor het behoud van het Haydn Jeugd Strijkorkest. De continuïteit van het Haydn Jeugd Strijkorkest is in gevaar door het negatieve subsidieadvies dat de Kunstraad Groningen heeft uitgebracht.

Het Haydn Jeugd Strijkorkest is een jeugdstrijkorkest in Noord-Nederland met de ambitie om een hoog muzikaal niveau te bereiken. Het orkest is samengesteld uit violen, altviolen, celli en contrabassen. De stichting Haydn Jeugd Strijkorkest stelt zich ten doel het opsporen en begeleiden van extra getalenteerde jonge strijkers in de leeftijd van 9 t/m 19 jaar.

Om steun te vragen voor het behoud van de subsidie voor talentontwikkeling in Noord-Nederland en het behoud van de jeugdstrijkorkesten, is afgelopen zomer een petitie gestart. Begin oktober nemen de Gemeente en Provincie Groningen een besluit over de subsidietoekenningen voor 2021-2024.

De petitie is nog t/m 22 september te ondertekenen.

Foto boven: het Haydn Jeugd Strijkorkest (fotograaf: Marl1 Fotografie)

Petitie tekenen: https://petities.nl/petitions/behoud-het-haydn-jeugd-strijkorkest-in-groningen?locale=nl