Elk jaar is het op 29 november Sint Pannekoek (nog op de ouderwetse manier geschreven). Deze fictieve feestdag werd in 1986 voor het eerst beschreven in een van de wekelijkse strips van Jan, Jans en de kinderen van Jan Kruis. Sindsdien wordt deze dag op verschillende plekken in Nederland gevierd.
Sint Pannekoek vier je door samen met familie, vrienden of volslagen onbekenden lekker pannenkoeken te eten, al dan niet met een (gehaakte) pannenkoek op je hoofd. Sint Pannekoek wordt op meerdere locaties in de stad Groningen gevierd, met als bruisend middelpunt van het feest de Der Aa-kerk, waar iedereen pannenkoeken kan eten. Daarnaast worden er ook allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Van een leuke pannenkoekenkleurwedstrijd en een voorleessessie voor de allerkleinsten tot een stripleeshangplek, pannenkoekenmuziek en een pannenkoekenvoordracht.
Bezoekers bepalen zelf wat ze voor een pannenkoek betalen. Zo kan echt iedereen ervaren wat Sint Pannekoek is; rijk en arm, jong en oud, Stadjer, student en alles wat daar tussenin ligt. De opbrengst gaat naar het Stripmuseum, waar een cursus wordt ontwikkeld om vluchtelingen de Nederlandse taal te leren met behulp van stripverhalen.
Ga voor meer informatie over alle activiteiten in Groningen op deze dag naar www.sintpannekoekgroningen.nl.
Cultuur & Uitgaan
Groot pannenkoekenfeest in Der Aa-kerk tijdens Sint Pannekoek
Op dinsdag 29 november is de Der Aa-kerk het centrum van de jaarlijkse viering van Sint Pannekoek. In de kerk kan iedereen een pannenkoek komen eten. Wat je voor die pannenkoek betaalt, mag je zelf weten. De opbrengst van het evenement gaat naar een goed doel.
Leestijd: 1 minuut