Cultuur & Uitgaan

Groots zomerterras op Suikerunieterrein keert eind april weer terug, als het mag

Het Suikerunieterrein moet deze zomer weer een bruisende hotspot worden. Chris Garrit van evenementenlocatie EM2 laat weten dat het grootse zomerterras eind april de deuren weer opent. Compleet met eeuwenoude zweefmolen, DJ’s en ander vermaakt. Mits de coronamaatregelen dit natuurlijk allemaal toestaan.


Leestijd: 1 minuut

Vertier met zweefmolen op zomerterras EM2 nog niet toegestaan
Vertier met zweefmolen op zomerterras EM2 nog niet toegestaan

Vorig jaar was het goed toeven op het Suikerunieterrein. EM2 als het Stadslab hadden er een urban terras en je kon ook nog bij andere ondernemers op het terrein terecht. Zowel EM2 als het Stadslab hebben al laten weten de voorbereidingen te treffen voor de komende zomer. BOEL opent ook nog eens zes jeu de boules banen op het terrein. 

EM2 spreekt al van het grootste festivalterras van Noord-Nederland. “Kom binnen in de zaal, op het terras of in onze Secret Garden. Lekker genieten met een houtoven pizza en een frisse versnapering. Kom liggen in de hangmat of bij de groots opgezette tafel setting. Natuurlijk onder het genot van verschillende DJ's en ander vermaak. 
Dit alles in een ontspannende unieke festivalsfeer”, zo valt te lezen op de Facebookpagina.

Publiekstrekker is een meer dan honderd jaar oude zweefmolen, die Garrit naar EM2 haalt. De zweefmolen, gebouwd in 1895, stond dertig jaar geleden op De Parade, de voorloper van Noorderzon. Sindsdien is de molen onderdeel van een reizend theatercircus. 

EM2 opent het terras eind april, mits de regels dat toelaten. Mocht de terrassen al eerder open mogen, dan kan het zijn dat je er al eerder terecht kunt voor een drankje.