Cultuur & Uitgaan

Gruno’s Postharmonie Groningen maakte ‘Stay at Home cha cha’, door leden thuis ingespeeld

Gruno’s Postharmonie Groningen heeft een uniek muziekwerk ontwikkeld. Het werd niet alleen gecomponeerd door de eigen dirigent Peter Kleine Schaars, maar ook door alle leden van het harmonieorkest thuis ingespeeld. Zij stuurden hun ingespeelde partijen naar dirigent Schaars die alles tot een complete opname heeft samengevoegd.


Leestijd: 1 minuut

Voor Gruno’s Postharmonie Groningen heeft de coronacrisis grote gevolgen. Er wordt al weken niet meer gezamenlijk gerepeteerd en het ene na het andere geplande optreden wordt geannuleerd. Wat betreft het weer opstarten van de vereniging volgt Gruno’s Postharmonie de richtlijnen van het RIVM en de regering.

Om in deze periode niet helemaal zonder muzikaal doel te zijn én om alle mensen die op dit moment keihard werken in de zorg en in andere vitale bedrijfstakken (onder wie ook een aantal van de eigen leden) een hart onder de riem te steken, heeft Gruno’s Postharmonie een speciale “stay at home cha cha” opgenomen. Deze cha cha is gecomponeerd door Peter Kleine Schaars, dirigent van Gruno’s Postharmonie. De verschillende partijen zijn door de leden thuis ingespeeld, deels met eigen instrumenten, maar ook deels met (huishoudelijke) voorwerpen.

Gruno’s Postharmonie is opgericht in 1911 en viert volgend jaar haar 110 jarig bestaan. De vereniging bestaat uit een groot harmonieorkest dat speelt in de hoogste amateurdivisie en een tamboerkorps en steelband.

Dirigent Peter Kleine Schaars is oud-chefdirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine en staat tegenwoordig voor het orkest Koninklijke Marechaussee. Ook is Kleine Schaars een bekend componist en arrangeur in de wereld van de blaasmuziek.