Cultuur & Uitgaan

Hartverwarmend programma in Stadsschouwburg/Oosterpoort/Grand Theatre – nog enkele vrijkaarten voor minima

Spot Groningen – waarin De Oosterpoort, Stadsschouwburg en Grand Theatre samenwerken – komen in deze donkere, koude dagen met een hartverwarmend winterprogramma, met prachtige (klassieke) kerstmuziek en ook optredens van artiesten. Bijzonder is dat er ook nog enkele gratis kaarten, of kaarten tegen gereduceerd tarief, beschikbaar zijn voor mensen die het financieel zwaar hebben en voor studenten. Een andere bijzonderheid is dat het programma onder de naam Winter Stage, van 18 tot en met 23 december, wordt gestreamd en dat verzorgingshuizen in Groningen het programma daardoor gratis kunnen volgen.


Leestijd: 2 minuten

Hartverwarmend programma in Stadsschouwburg/Oosterpoort/Grand Theatre – nog enkele vrijkaarten voor minima
Hartverwarmend programma in Stadsschouwburg/Oosterpoort/Grand Theatre – nog enkele vrijkaarten voor minima

Goed nieuws voor muziek- en theaterliefhebbers: SPOT Groningen komt in december met een hartverwarmend winterprogramma met muziek, kerstliedjes en familievoorstellingen. Van 18 tot en met 23 december zijn er dagelijks concerten en voorstellingen voor maximaal 30 bezoekers in De Oosterpoort, de Stadsschouwburg en in het Grand Theater.

Dankzij een samenwerking met Stadjerspas, Humanitas, De Wijk De Wereld en diverse verzorgingstehuizen uit de stad, zijn delen van het programma ook toegankelijk voor publiek dat niet vanzelfsprekend naar een concert of voorstelling gaat of kan gaan. Voor minima misschien ook kerstdiner

Nu de gedeeltelijke lockdown nog even aan lijkt te houden en met de kerstvakantie voor de deur, valt er in de stad niet veel te beleven. Ook zitten veel mensen thuis, omdat ze vanwege hun gezondheid de deur liever niet uit gaan. Corona zorgt daarnaast voor veel eenzaamheid, bij jong en oud. SPOT Groningen komt daarom richting de feestdagen met een intiem en kleinschalig winterprogramma met veel muziek, dat ook toegankelijk is voor publiek dat niet vanzelfsprekend naar een concert of voorstelling gaat of kan gaan.

Dankzij een samenwerking met Stadjerspas, Humanitas en De Wijk De Wereld zijn delen van het programma ook toegankelijk voor mensen voor wie een theater- of concertbezoek financieel niet haalbaar is, voor nieuwe Groningers of voor mensen die een concertzaal nog nooit van binnen hebben gezien. Ook studenten van de RUG en Hanzehogeschool, die de afgelopen tijd in De Oosterpoort terecht konden om te studeren, worden uitgenodigd om tegen een sterk gereduceerd tarief een bezoek te brengen aan het winterprogramma. Middels een stream zijn delen van het programma ook toegankelijk voor ouderen in verzorgingstehuizen.

Programma Winter Stage

Het programma van Winter Stage bevat veel muziek, kerstliedjes en familievoorstellingen. Zo werpt het Berlage Saxophone Quartet nieuw licht op de Goldberg variaties van Bach, komt de Nederlandse Bachvereniging met een kerstprogramma en brengt het NNO een kerstconcert met hoogtepunten uit het klassieke kerstrepertoire. Michelle David & the Gospel Sessions presenteren een nieuw kerstalbum met soul, gospel en pop, er is pianomuziek met Thomas Beijer & Laetitia Gerards.

Informatie en deelname

Voor meer informatie over de mogelijkheden van streaming

Voor meer informatie over de mogelijkheden van streamen van delen van het programma, kunnen instellingen en verzorgingstehuizen contact opnemen met Ellis Hendriksen: ellishendriksen@spotgroningen.nl.
Kijk voor meer informatie over het programma en kaartverkoop op www.spotgroningen.nl. Het aantal beschikbare kaarten is beperkt, dus wees er op tijd bij!

Winter Stage

vrijdag 18 december t/m woensdag 23 december

Tickets en meer info