Cultuur & Uitgaan

Het Grootste Zwanenmeer ter wereld in Groningen

Liefhebbers van ballet kunnen vandaag én de komende dagen hun hart helemaal ophalen aan een unieke voorstelling in Groningen. In het Martiniplaza Theater is deze dagen Het Grootste Zwanenmeer ter wereld uit China te bewonderen.


Leestijd: 1 minuut

Ontelbaar veel zwanen

De scenes in deze voorstelling bevatten 48 zwanen, twee keer zoveel als normaal. Het iconische ballet met een tijdloos verhaal over goed en kwaad spreekt nog steeds tot de verbeelding.

Choreograaf Derek Deane werkte in de gouden jaren met choreografen als Sir Frederick Ashton en Kenneth MacMillan. Al zijn ervaring past hij toe in deze versie van het Zwanenmeer, met als belangrijkste uitdaging om de Chinese dansers en danseressen hun emoties te laten uiten en hun dans te verenigen met de muziek van Tsjaikovski. “Muziek is de basis van alles bij klassiek ballet. Als dat samengaat ontstaat er een magie die ontroert en je hart raakt.”

De voorstellingen zijn van woensdagavond tot en met zondagavond te bezoeken, ’s avonds vanaf acht uur. Tickets en meer informatie: Visit Groningen .