Cultuur & Uitgaan

Het “quarantaineportret”: een bijzondere herinnering aan een bijzondere tijd

Steeds meer beginnen we te beseffen hoe groot de impact is die het coronavirus heeft op ons allemaal. We bevinden ons in een unieke situatie, iets waar we in de toekomst nog vaak naar terug zullen kijken. Een steeds populairdere manier om deze bijzondere tijd te vast te leggen, is het zogeheten quarantaineportret: een portret geschoten in de deuropening of van achter het raam. Dat merkt ook Joy Buitenhuis die, naast haar baan als copywriter, parttime fotografeert.


Leestijd: 1 minuut

Het “quarantaineportret”: een bijzondere herinnering aan een bijzondere tijd
Het “quarantaineportret”: een bijzondere herinnering aan een bijzondere tijd

“Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben we allemaal massaal op de noodrem moeten trappen. We hebben onze hectische levens allemaal naar binnen verplaatst en doen een stapje terug. En dat is bijzonder!”

Joy zag de vraag naar quarantaineportretten groeien. “Ik zag het voor het eerst voorbij komen op Instagram en ik dacht meteen: wat een super leuk idee! Ik heb toen in mijn omgeving rondgevraagd of er mensen waren die hier geïnteresseerd in waren, en dat was zo. Toen ben ik aan de slag gegaan.”

Inmiddels heeft Joy al aardig wat quarantaine shoots op de planning staan. “Het is zo leuk om mensen op zo’n unieke maar toch persoonlijke manier vast te leggen. Zo lang de vraag er is, ga ik vrolijk door met het vastleggen van deze bijzondere momenten.” Ook je eigen aandenken aan de quarantaine? Op de website www.bureaujoy.nl vind je meer informatie.