Cultuur & Uitgaan

Hoe komt de nieuwe Oosterpoort er mogelijk uit te zien? En wat moet er wijken?

De Oosterpoort heeft z’n langste tijd gehad. De gemeente is druk bezig met plannen voor een nieuw cultuurcentrum. Het Stationsgebied Zuid en de Vrydemalaan zijn nog in beeld als mogelijke locaties. Donderdag zijn tijdens een inloopbijeenkomst de eerste zeer voorlopige en summiere schetsen gepresenteerd die een kleine indruk moeten geven van hoe het er dan ongeveer uit komt te zien? En op welke plek komt het centrum dan?


Leestijd: 1 minuut

De Walt Disney Concert Hall in Los Angeles
De Walt Disney Concert Hall in Los Angeles

Mocht De Oosterpoort bij het Stationsgebied Zuid komen, dan is het centrum met de bus in ieder geval goed bereikbaar. Het gebouw komt dan te liggen op de plek waar voorheen de treinen rangeerden. Aan die kant ligt straks ook het nieuwe busstation.

Wordt er gekozen voor de locatie aan de Vrydemalaan, dan is er een grote kans dat DOT, het voormalige Infoversum, moet wijken. Ook voor het Stadsstrand en de wooncontainers aan de Vrydemalaan is dan geen plaats meer. Wel is er veel parkeergelegenheid met de Boterdiep-garage.

De schetsen zijn gemaakt door Team4 Architecten om een indruk te geven van hoe het eruit kan komen te zien. Het gaat absoluut niet om een voorontwerp.