Cultuur & Uitgaan

In de kerstvakantie naar My First Festival

Muziekkids, feestjesbouwers en YouTubers opgelet! Op vrijdag 27 december is het weer tijd voor My First Festival – het leukste muziekfestival voor kinderen. Naast rapper Snelle, Orgel Vreten en Thijs Boontjes Dans- en Showorkest komt ook YouTuber Kalvijn naar Groningen! De Oosterpoort wordt omgetoverd tot een groot festivalterrein waar muziek uit alle hoeken, zalen en gaten klinkt. Een beetje zoals een festival van grote mensen, maar dan leuker. Je kunt er niet alleen naar muziek luisteren, maar ook zelf aan de slag.


Leestijd: 1 minuut

In de kerstvakantie naar My First Festival
In de kerstvakantie naar My First Festival

Rapper Snelle ken je vast van zijn hits Reünie, Scars, en Plankgas. En Snelle gaat hard! Hij won een gouden én platina plaat voor zijn track Scars, stond met zijn single Reünie op nummer één in de Spotify-charts, sleepte pas nog de MTV EMA Best Dutch Act in de wacht en is genomineerd voor de titel Best Worldwide Act.

Je kent Kalvijn vast van zijn populaire vlogs op YouTube. Of van zijn liedjes Nu al miljonair of De Missie. En heel misschien ken je hem wel gewoon uit Groningen, want wist je dat Kalvijn eigenlijk uit Meedhuizen komt?

Scheurende orgels die met elkaar spelen, tegen elkaar strijden, samen zoeken en uitproberen. Dat is wat Thijs Schrijnemakers en Darius Timmer tijdens dit festival gaan doen, vanachter hun Hammondorgel.

Thijs Boontjes heeft een mooie plek op het poppodium veroverd. Hij klinkt als een kruising tussen Herman Brood en André Hazes. Als wie? Nederlandstalige rock ’n roll uit de tijd van je ouders dus..

(C) Knelis
(C) Knelis

Ook dit jaar is er naast muziek luisteren weer veel te doen. Ga bijvoorbeeld op ontdekkingsreis door de wereld van een groot orkest met de Virtual Reality Orkest Ontdekker. Of word een superheld, een schurk of popster in een augmented reality filmpje van de Filterfabriek. Of neem het op tegen een levensechte boksrobot bij Man vs. Robot!

My First Festival is voor alle kinderen tussen 2 en 12 jaar, en natuurlijk ook voor hun (groot)ouders, vriendjes en buren. Neem je broertje, zusje, opa en oma en – vooruit dan – vader en moeder mee, want op My First Festival is iedereen welkom. Koop een los kaartje of krijg extra voordeel met een gezinsticket!

Vrijdag 27 december, vanaf 11.00 uur
SPOT Groningen/ De Oosterpoort
Tickets en meer info: https://www.spotgroningen.nl/programma/my-first-festival-5/

(C) Knelis
(C) Knelis