Cultuur & Uitgaan

Jonathan Rhodes wint POPgroningen Talent Award 2020 voor lege zaal

Podiumact Jonathan Rhodes heeft dit weekend de POPgroningen Talent Award 2020 gewonnen. De prijs werd uitgereikt voor een lege zaal in Vera, na een finaleavond met in totaal vier acts. Die waren overgebleven na acht provincie- en twee stadsrondes. De finale is wel uitgezonden via een online stream.


Leestijd: 1 minuut

Jonathan Rhodes wint POPgroningen Talent Award 2020 voor lege zaal
Jonathan Rhodes wint POPgroningen Talent Award 2020 voor lege zaal

Elk optreden werd tijdens de finaleavond besproken door drie aanwezige scouts: Pien Feith (Friendly Fire, o.a. Pip Blom), Ronald Keizer (BLiP Agency, o.a. Altin Gün) en Peter Weening (muziekprogrammeur Vera). Zij bepaalden uiteindelijk ook de winnaar van de award. 

De avond werd afgetrapt door Breakpont Nine met ongecompliceerde en​ in your face ​ Rock ‘n Roll. YLVALIE had wederom -samen met haar band- een sterk staaltjesinger / songwriterschap laten zien. Mind Fuji maakten een wereldreis met symfonische toetsen, diepe bass en experimentele drums. Jonathan Rhodes, geïnspireerd door de Amerikaanse roots music, liet zien dat zij op het podium hóren te staan.  

Jonathan Rhodes wist de scouts te overtuigen met een solide show. Het strakke samenspel en comfortabel op het podium staan lieten de scouts geloven dat zij het meest klaar zijn om het Nederlandse muzieklandschap in te gaan. Jonathan Rhodes krijgt met het behalen van de titel o.a. optredens op festivals als Grunnsonic, Festival Hongerige Wolf en Aidition. Tevens krijgt de band de mogelijkheid om deel te nemen aan het Hit the North-traject en ontvangen zij consults van diverse professionals uit het werkveld (zoals Inge van Calkar en Heta Salkolahti van Town of Saints), gratis repetities bij VRIJDAG, studiotijd bij Studio Boterdiep ter waarde van € 1500,- en een consult podiumtechniek (beide mogelijk gemaakt door Rentamp). Dit allemaal onder voorbehoud van de ontwikkelingen van Covid-19. 

POPgroningen Talent Award 2020 was de tiende en tevens de laatste editie. In de toekomst komt er een nieuw traject voor in de plaats dat op het gebied van ondersteuning en talentontwikkeling beter aansluit op de huidige trends en ontwikkelingen in de popcultuur, en de wensen van Groninger acts.  

Meer info is te vinden op ​www.popgroningen.nl.