Cultuur & Uitgaan

KEI-week mogelijk op losse schroeven; kabinet wil introweken schrappen

De KEI-week, die eigenlijk maandag begint, staat op losse schroeven. Het kabinet zou de introductieweken voor nieuwe studenten willen schrappen. Er zijn zorgen over de snelle verspreiding van het coronavirus onder studenten. De maatregel zou volgens RTL Nieuws donderdagavond door premier Rutte en minister De Jonge bekend worden gemaakt.


Leestijd: 1 minuut

Tegen RTL Nieuws zeggen ingewijden dat het besluit nog niet in kannen en kruiken is, maar dat er een hele kleine kans is dat de introweken nog doorgaan. De studenten zijn een te grote risicogroep in de verspreiding. Bovendien zijn de coronamaatregelen lastig te handhaven. 

Het eventueel schrappen van de coronamaatregelen heeft flinke gevolgen voor de KEI-week. De Groningse introductieweek was al flink afgeschaald, maar het kleine fysieke programma kan dan ook niet doorgaan. Zo zou er op het Suikerunieterrein elke dag een informatiemarkt zijn. Ook worden er een KEI-route door de binnenstad en inhousetours bij studentenverenigingen georganiseerd. Ook de verschillende studentenverenigingen moeten hun programma tegen het licht houden. 

De online KEI-week gaat waarschijnlijk sowieso wel door. Er worden verschillende workshops, talkshows, KEI Talks, interviews en DJ-sets online uitgezonden. 

De organisatie van de KEI-week heeft al laten weten de persconferentie af te wachten. De KEI-week vindt in principe plaats van 10 tot en met 14 augustus. Normaal gesproken trekt de introductieweek zo’n 5.000 nieuwe studenten naar Groningen.