Cultuur & Uitgaan

Kenniscafé: klimaatverandering maakt de stad kwetsbaar

Klimaatverandering maakt de stad een kwetsbaar gebied; bij hevige regenbuien kan het water soms moeilijk weg en met toenemende warmte vormen steden een soort hitte-eilanden van asfalt en beton. Dat is het onderwerp van een Kenniscafé, dat vanmiddag – donderdag – op de agenda staat.


Leestijd: 1 minuut

Kenniscafé: klimaatverandering maakt de stad kwetsbaar
Kenniscafé: klimaatverandering maakt de stad kwetsbaar

Het Kenniscafé van Studium Generale begint om 17.00 uur en duurt tot 18.30 uur.

“Hoe kunnen we de stad toekomstbestendig maken? Het is zo mogelijk de grootste opgave van onze tijd. Hoe gaan we deze stadstransitie organiseren in Groningen? In verschillende Groningse wijken wordt hier al hard gewerkt, door collectief over te stappen op duurzame energiebronnen, of door de wijk te vergroenen voor een betere afwatering. Gaan de bewoners zo de stad redden? En wat is de rol van de gemeente in klimaatadaptatie?”, aldus Studium Generale over de bijeenkomst van vanmiddag.

Alex van den Berg kijkt samen met Lector Ruimtelijke Transformaties Floris Boogaard (Hanzehogeschool) omgevingspsycholoog Lise Jans (RUG) en beleidsmedewerker klimaatadaptie Martijn Schuit (Gemeente Groningen) naar de stad van de toekomst.

Het Kenniscafe is gratis online te volgen. Tickets zijn gratis, geef je nu op.