Cultuur & Uitgaan

Kerstdorpetalages in Oude Kijk en Stoeldraaierstraat

Ondernemers in de Oude Kijk in ’t Jatstraat en de Stoeldraaierstraat in Groningen hebben hun etalages net als vorig jaar weer ingericht in het teken van Kerst en winterwonderland. Vanaf dinsdag 12 december zijn de twaalf verschillende etalages te bewonderen.


Leestijd: 1 minuut

Het idee voor de etalages ontstond in 2021 naar aanleiding van de verplichte winkelsluiting door het coronavirus. “Ik vond het erg jammer dat er niets meer te zien was in de straat”, vertelt Kim Hoetjes-Mulders, de initiatiefnemer van het project. “Een kerstdorp geeft gezelligheid, en met meerdere deelnemende winkels kunnen mensen fijn een wandeling maken langs alle kerstetalages. Iedere ondernemer heeft er weer zijn eigen draai aan gegeven.”

Prijzenpakket

Bezoekers die een kijkje komen nemen bij de kerstetalages kunnen een mooi prijzenpakket winnen. In de etalages van de deelnemende ondernemers zijn ingelijste letters verwerkt. Van die letters kunnen deelnemers een woord van twaalf letters vormen. Uit alle juiste inzendingen worden de prijzen willekeurig verloot.

Tweedehands

Om het project duurzamer te maken, is dit jaar 95 procent van de inrichting tweedehands aangeschaft. Al in februari begon de inkoop van sommige ondernemers. De lichten en stopcontacten zijn wel nieuw aangeschaft, in verband met de brandveiligheid.

De etalages zijn te bewonderen tot en met 3 januari 2024. De deelnemende ondernemingen zijn:

Wirwar Spellen en Puzzels, Oude Kijk in ’t Jatstraat 40.
De Stadsakker, Oude Kijk in ’t Jatstraat 38.
De Zwerver, Oude Kijk in ’t Jatstraat 43.
Black & Bloom, Oude Kijk in ’t Jatstraat 32.
Nanouk Store, Oude Kijk in ’t Jatstraat 30.
Paais! Proeflokaal, Oude Kijk in ’t Jatstraat 24.
Jaxon’s Groningen, Oude Kijk in ’t Jatstraat 23.
Walter’s Bookshop, Oude Kijk in ’t Jatstraat 10.
I Shop Rug, Oude Kijk in ’t Jatstraat 19.
XIA Fusion, Stoeldraaierstraat 52.
Van Beek Art Supplies, Stoeldraaierstraat 35.
De Groningse Kinderboekhandel, Stoeldraaierstraat 42.