Cultuur & Uitgaan

Komende editie TakeRoot in binnenstad: vijftien acts op vijf podia

In Groningen staat zaterdag 6 november de 23e editie van TakeRoot op de agenda, het jaarlijks festival voor Past, Present & Upcoming American Music. Niet zoals gebruikelijk vanuit De Oosterpoort, maar vanuit de Groningse binnenstad, waar verdeeld over vijf podia zo’n vijftien acts te zien zijn.


Leestijd: 1 minuut

Komende editie TakeRoot in binnenstad: vijftien acts op vijf podia
Komende editie TakeRoot in binnenstad: vijftien acts op vijf podia

Verdeeld over vijf locaties – de Stadsschouwburg, Grand Theatre, Huize Maas, Der-Aa-theater en de Lutherse Kerk – kunnen bezoekers begin november genieten van liveoptredens van zo’n vijftien, voornamelijk Noord-Amerikaanse, acts.

Tegelijk borduurt deze downtown-editie voort op het succesverhaal dat TakeRoot al sinds 1998 is: een muzikale tijdreis door Noord-Amerika, bakermat van blues, country, folk, rock en noem maar op.

Line-up

De eerste vier acts voor TakeRoot Downtown zijn inmiddels bekend. Countryfenomeen Courtney Marie Andrews, die met haar album Old Flowers in de voetsporen treedt van grootheden als Emmylou Harris en Linda Ronstadt, komt naar Groningen. Het achtkoppige Belgische muziekcollectief The Colorist Orchestra slaat de handen ineen met de legendarische Amerikaanse singer-songwriter Howe Gelb, oprichter van de baanbrekende altcountryband Giant Sand. Damien Jurado, die in amper bij te houden tempo het ene na het andere prachtalbum uitbrengt met The Monster Who Hated Pennsylvania als laatste in de rij, is er ook bij. En ook de garagepunkers Black Lips reizen af naar Groningen.