Cultuur & Uitgaan

Komende editie Wijnfestival gaat door

Het Wijnfestival Groningen gaat dit jaar gewoon door. Dat heeft de organisatie besloten. De vijfde editie van het festival vindt plaats in de Der Aa-kerk van vrijdag 5 tot en met zondag 7 november.


Leestijd: 1 minuut

Komende editie Wijnfestival gaat door
Komende editie Wijnfestival gaat door

Vorig jaar gooide het coronavirus roet in het eten, maar dit najaar zal de Der Aa-kerk weer de deuren openen voor wijnliefhebbers uit Groningen en daarbuiten. ‘We zijn een van de eerste festivals die de knoop hebben doorgehakt. De keuze om het evenement door te laten gaan was snel gemaakt. Groningen smacht weer naar een gezellig wijnfestival’, zegt Pol de Bruin van de organisatie.

Zoals elk jaar bestaat er een assemblage van terugkerende en nieuwe standhouders en zijn er wijnen en hapjes uit uiteenlopende landen te proeven. Met een proefglas in de hand kunnen de bezoekers een wereldreis maken door wijnlanden als Italië, Duitsland, Portugal, Zuid-Afrika en Macedonië.

Lustrumeditie

Het is de vijfde keer dat het Wijnfestival Groningen plaatsvindt: een lustrumeditie dus. En dat zal worden gevierd. ‘We laten deze mijlpaal niet stilletjes aan ons voorbijgaan’ verklapt de organisatie. ‘Er staat zeker iets bijzonders op het programma, maar wat, dat is nog een verrassing.’ Hoe dan ook zal de sfeer in de Der Aa-Kerk vrolijk en feestelijk zijn. Want na bijna twee festivalloze jaren staat iedereen weer te trappelen om het glas te heffen!

Info & kaarten

Meer informatie en kaarten zijn online verkrijgbaar via www.wijnfestival-groningen.nl.