Cultuur & Uitgaan

Leefstraten in Groningen zuid

Drie straten In Groningen Zuid worden deze zomer tijdelijk omgedoopt tot een Leefstraat. Bewoners van de Savornin Lohmanlaan, de J.H. Diemerstraat en de Mozartstraat hebben zich dit voorjaar voor deze pilot aangemeld. Tijdens deze zomerperiode krijgen voetgangers en spelende kinderen dan alle ruimte, en zijn er tal van gezellige activiteiten.


Leestijd: < 1 minuut

Leefstraten in Groningen zuid
Leefstraten in Groningen zuid

Bewoners organiseren onder andere een bingo, pubquiz, high tea, talentenavond, springkussens, knutselmiddag, sportactiviteiten voor jong en oud, walking buurtdiner, en nog veel meer. Ook maken ze de straat schoon versieren ze hem.

Het doel van Leefstraten is om voetgangers en spelende kinderen weer voor even centraal te stellen in de straat. De zomerperiode is een uitstekend moment om daarmee te oefenen. De leefstraten zijn een initiatief van de bewoners zelf en de gemeente Groningen ondersteunt en faciliteert waar gewenst.

Foto boven: In Groningen werden eerder elders al leefstraten ingericht. Er is ook een Facebookpagina, met meer informatie en foto's: LeefstratenGroningen.