Cultuur & Uitgaan

Leer Groningen kennen: autopuzzeltochten door Westerkwartier en Hogeland

Een bijzondere en in deze coronatijd veilige manier om delen van Groningen te leren kennen waar je anders niet zo snel komt. Dat zijn auto-puzzeltochten door Groningen met een lengte van zeventig kilometer. Deze voeren langs interessante bezienswaardigheden, mooie natuurgebieden en bijzondere plekken in Het Hogeland en het Zuidelijk Westerkwartier.


Leestijd: 1 minuut

Leer Groningen kennen: autopuzzeltochten door Westerkwartier en Hogeland
Leer Groningen kennen: autopuzzeltochten door Westerkwartier en Hogeland

De autopuzzeltochten bestaan , aldus de website Local Groningen.nl uit een compleet pakket met daarin een luxe routeboek, puzzelvragen voor onderweg, regionale en historische wetenswaardigheden, meerdere puzzels en rebussen en een antwoordenblad.

Als extra zijn nog twee leuke (foto-) bingokaarten toegevoegd die alle deelnemers op scherp zetten en ervoor zorgen dat er onderweg niets wordt gemist. De antwoorden die worden verzameld kunnen na afloop worden ingeleverd. Onder de goede inzendingen wordt met regelmaat een leuke prijs verloot. En elke boeker krijgt na afloop een door lokale ondernemers rijk gevulde Goodiebag mee naar huis.

Tijdens deze coronatijd kun je bij de autopuzzeltocht een lunch- en/of dinerbox bijboeken. Wanneer je boekt kun je kiezen uit diverse opties: alleen de route in een mooi pakket, de route in een mooi pakket inclusief lunchbox, of de route in een mooi pakket inclusief lunchbox en een dinerbox voor een 2-gangendiner of een verspakket voor een 3-gangendiner.

Wanneer

Dagelijks t/m 5 februari 2021.

(Wegens grote belangstelling is bestellen via de website voor 4 en 5 januari niet mogelijk).

Foto boven: Westerkwartier (Foto: info Leek)

Foto onder: Niehove (Foto: Funda).

Bron van dit artikel en meer informatie: Visit Groningen.nl