Cultuur & Uitgaan

Let’s Gro – hét gratis festival over de toekomst van Groningen

Kom vrijdag 4 tot en met zondag 6 november naar de tiende editie van Let’s Gro; hét gratis festival over de toekomst van Groningen. Net als vorig jaar is het festival volledig in Forum Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Let’s Gro – hét gratis festival over de toekomst van Groningen
Let’s Gro – hét gratis festival over de toekomst van Groningen

Een belangrijk thema van dit jaar is de kloof. Hoe verklein je de verschillen tussen inkomen, kansen, gezondheid en wijken? Over dit onderwerp spreken onder anderen Eric Steegers, Jaap Seidell en Eric van ‘t Zelfde (Dreamschool).

Er is een volle avond met grote sprekers over Hoe verder met Stad en Ommeland: Sam Bright, Floor Milikowski, Zef Hemel en Carolien Gehrels schetsen hun toekomstbeelden.

En Let’s Gro staat uiteraard ook stil bij de energiecrisis, een groener Groningen en nieuwe bouwprojecten en ingrepen in de stad. De grenzen van technologie en data verkennen we met filosoof Hans Schnitzler en de Vlaamse kunstenaar Dries Depoorter. Naast gesprekken, presentaties en workshops is er muziek, kunnen kinderen bouwen aan de stad, leen je levende boeken, kun je op excursie naar de Onneresch en genieten van een voorstelling van Bab Ad-daar. En dat allemaal gratis!

Het grootste deel van het programma vindt plaats in het Forum maar ook op andere locaties in de gemeente Groningen is van alles te beleven. Op forum.nl/letsgro vind je een timetable met informatie over alle onderdelen en worden delen van het programma uitgelicht.

Let’s Gro 2022

Vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 november

Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen

www.forum.nl/letsgro