Cultuur & Uitgaan

Lichtspektakel in MartiniPlaza trekt meteen duizend bezoekers

Het grote licht- en multimediaspektakel M • M • X in Martiniplaza heeft in het eerste weekend bijna duizend bezoekers getrokken. Dat lijkt niet veel, maar er mag elk halfuur ook maar een klein clubje mensen naar binnen.


Leestijd: 1 minuut

Lichtspektakel in MartiniPlaza trekt meteen duizend bezoekers
Lichtspektakel in MartiniPlaza trekt meteen duizend bezoekers

MartiniPlaza Mega Xperience (M • M • X) is een tocht langs 9 experiences met onder andere een laser, licht- en geluidsshow, een green screen, aquariumtunnel en videomapping. Een groot deel van Martiniplaza is opgebouwd in verschillende ruimtes, zogenaamde experiences. Je betreedt een surrealistische omgeving met diverse licht- en geluidshows. Als bezoeker wandel je in tijdsloten van de ene naar de andere experience. Het programma duurt ongeveer 40 minuten. Na afloop is er de mogelijkheid om wat te drinken en eten bij de horeca-uitgifte. 

De bijzondere show is tot 25 juli te bezoeken op alle dagen behalve maandag. Je moet reserveren, want elk half uur wordt er een groep van maximaal acht personen toegelaten. Volwassenen betalen een tientje en kinderen tot en met twaalf jaar mogen voor 7,50 euro naar binnen. Onder de vier jaar is toegang overigens gratis. Vanzelfsprekend moet je thuisblijven als jezelf of iemand uit je huishouden (lichte) griep- of verkoudheidsklachten heeft. 

Klik hier voor meer informatie en tickets.

DTL LASERTECHNIEK
M • M •  X is speciaal samengesteld voor MartiniPlaza door DTL Lasertechniek. DTL lasertechniek verzorgt al 34 jaar (inter)nationale laser & multimedia shows en heeft een indrukwekkend aantal shows ontwikkeld en uitgevoerd in o.a. Monaco, Koeweit, Israël en in China. In april en mei 2020 verzorgde DTL de laserprojectie en het uitlichten van de Martinitoren in Groningen en eerder waren ze zichtbaar met een eigen show op het populaire China Light Festival in Haren (ruim 50.000 bezoekers). 

Foto: MartiniPlaza / Knelis