Cultuur & Uitgaan

Lokale ondernemers verwelkomen je tijdens Lutje Lokale Zaterdag op 27 mei

Op zaterdag 27 mei staat de binnenstad van Groningen in het teken van unieke, lokale ondernemers tijdens Lutje Lokale Zaterdag. Lokale ondernemers doen op die dag net een beetje extra om hun gasten te verwelkomen. Zo vind je er live muziek, kleine cadeautjes, proeverijen en ander vermaak.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Lutje Lokaal
Foto | Lutje Lokaal

De Lokale Zaterdag is door ondernemers opgezet als tegengeluid op Black Friday. Inmiddels is het uitgegroeid tot een halfjaarlijks terugkerend evenement, en doen er 72 ondernemers in de binnenstad van Groningen mee. Die zijn heel divers, van authentieke horecazaken tot boetieks, cadeauwinkels en winkels voor biologische levensmiddelen. De grote gemeenschappelijke deler is het lokale karakter. De ondernemers maken geen deel uit van een grote keten, maar zijn échte ondernemers met een eigen visie en een eigenwijs assortiment. Je vindt de producten nergens anders.

Stadsgids

Nardia van den Poll, mede-eigenaar van Mary Jane Schoenenboetiek, ziet dat niet alleen bezoekers ‘van buiten’ verrast zijn door de variëteit aan winkels en horeca in de binnenstad: “Onze Stadsgids vliegt de deur uit. We delen ze uit aan zowel het winkelend publiek uit de stad en provincie als aan bezoekers van ver weg. Iedereen is even verrast over het aanbod van lokale ondernemers.”

In de Lutje Lokaal-Stadsgids, die zaterdag door de gastdames wordt uitgedeeld, staan alle deelnemende ondernemers. Wel zo handig, want elke ondernemer organiseert die dag iets extra’s.

Mocht je de deelnemers nu al willen bekijken, dan kan dat op de website van Lutje Lokaal. Je kan er alvast een route uitstippelen, of eentje kiezen die door Lutje Lokaal is bedacht. Zo mis je niets van alle feestelijkheden, verrassingen en gezelligheid in de binnenstad van Groningen op zaterdag 27 mei.