Cultuur & Uitgaan

Luthers Bach Ensemble zingt Bach’s Weihnachtsoratorium in Groningen en Appingedam

Roffelende paukenslagen en schallende trompetten: de uitvoering van het feestelijke Weihnachtsoratorium is inmiddels traditie voor het Luthers Bach Ensemble uit Groningen. In de decembermaand zijn er uitvoeringen van dit meesterwerk voor kerst in Groningen en Appingedam


Leestijd: 1 minuut

Luthers Bach Ensemble zingt Bach’s Weihnachtsoratorium in Groningen en Appingedam
Luthers Bach Ensemble zingt Bach’s Weihnachtsoratorium in Groningen en Appingedam

Onder leiding van Tymen Jan Bronda, die het Weihnachts inmiddels diverse malen op de lessenaar had staan, en zijn bijzondere interpretatie van het repertoire van Bach, en samen met vier solisten, belooft dit een onvergetelijke uitvoering van het Weihnachtsoratorium te worden.

Op eerste kerstdag 1734 zit de Thomaskirche in Leipzig bomvol. De kerstmuziek waarin de geboorte van het kindje Jezus centraal staat, start met paukenslagen die door de ruimte galmen. Fluiten en hobo's vallen in, gevolgd door schetterende trompetten en virtuoze strijkers: het begin van een prachtig muzikaal uitgebeeld kerstverhaal.

Traditioneel ook in de Akerk Groningen met deze keer maar liefst alle zes de cantates. ’s Middags door het kleinkoor Luthers Bach Ensemble (LBE) en ‘s avonds brengen de projectzangers van de Lutherse Bach Academie (LBA) deel 4 t/m 6.

Nieuw is dit jaar ook de jongerenkorting tot en met 27 jaar. Van harte welkom!

Data:

Zaterdag 17 december 15:00 Akerk Groningen (LBE) & 20.00 Akerk Groningen (LBA)

Zondag 18 december 14.00 Nicolaikerk Appingedam   (LBA)

Programma:

J.S. Bach – Weihnachtoratorium BWV 248

Uitvoerenden:

Luthers Bach Ensemble & Lutherse Bach Academie (koren, solisten & barokorkest) o.l.v. Tymen Jan Bronda; Cressida Sharp (sopraan) | David van Laar (altus) | Jasper Dijkstra (tenor) | Joris van Baar (bas).

kaarten www.luthersbachensemble.nl