Cultuur & Uitgaan

Lutje Lokale Zaterdag een groot succes na Black Friday

Lutje Lokale Zaterdag was afgelopen zaterdag een daverend succes. Op het Groningse initiatief om lokale ondernemers in het zonnetje te zetten kwamen talloze winkelbezoekers af. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant.


Leestijd: 2 minuten

Lutje Lokale Zaterdag een groot succes na Black Friday
Lutje Lokale Zaterdag een groot succes na Black Friday

Het initiatief is bedoeld als tegenhanger van Black Friday. Op deze zaterdag zijn er juist geen kortingen omdat dit voor kleine lokale ondernemers vaak niet uit kan. De bezoekers werden zaterdag op verschillende manieren in de watten gelegd door de 60 deelnemende ondernemers, om hen te bedanken voor het steunen van het initiatief.

“Het was naar ons idee weer een heel geslaagde editie”, vertelt Nardia van den Poll van Mary Jane Schoenenboetiek. Er was van alles te doen in de stad, met steltenlopers, live muziek en dames in cadeautjespakken die thee en lekkers uitdeelden. 

“We hoorden ook van veel andere ondernemers dat ze heel tevreden waren, dat het goed druk was en dat veel klanten daadwerkelijk de routekaart aan het volgen waren. Dat was ook leuk om te zien, dat ze dus echt op zoek gingen naar de winkeltjes en horeca die ze nog niet kenden”, zegt Nardia enthousiast.

Bij elk van de 60 deelnemers was iets georganiseerd, zoals muziek of werd de klant op een of andere manier in de watten gelegd. Omdat de winkels verspreid door de stad waren, kregen deelnemers een routekaart zodat ze alle winkels konden bezoeken en mogelijk iets nieuws konden ontdekken. 

Ook bij Mary Jane Schoenenboetiek was het zaterdag hartstikke druk. “Er waren veel vaste klanten, maar ook veel mensen die ons nog niet kenden en voor het eerst binnenliepen. Veel mensen gaven aan dat ze bewust niet aan Black Friday mee wilden doen en juist lokale winkels wilden steunen. Dat laat zien dat ze het initiatief van Lutje Lokaal dus enorm waarderen”, zegt Nardia. 

Ook op sociale media spraken veel mensen na afloop over hun plezierige zaterdag. “We merken gewoon dat het groeit en dat Lutje Lokale Zaterdag steeds meer een begrip wordt. Ik ben heel blij dat zowel ondernemers als bezoekers het een leuke dag vonden en dat mensen zo hun eigen Groningen opnieuw kunnen ontdekken.”

Foto: Oli Willmot