Cultuur & Uitgaan

Lutje Lokale Zaterdag “zeer geslaagd”

Lutje Lokale Zaterdag was afgelopen zaterdag weer een groot succes volgens de organisatie. “Mensen komen er echt speciaal voor naar de binnenstad. Het evenement wordt steeds groter en bekender”, vertelt Liesbeth Vonk, een van de organisatoren van het evenement en eigenaar van kinderwinkel Hartendief.


Leestijd: 1 minuut

Lutje Lokale Zaterdag is door lokale ondernemers opgezet als tegengeluid op Black Friday. Kleine ondernemers stunten tijdens de lokale zaterdag niet met grote kortingen, maar met kleine extraatjes voor hun klanten.

Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een halfjaarlijks terugkerend evenement, met meer dan 70 deelnemende ondernemers in de binnenstad van Groningen mee. De grote gemeenschappelijke deler van de ondernemers is het lokale karakter. Ze maken geen deel uit van een grote keten, maar zijn échte ondernemers met een eigen visie en een eigenwijs assortiment.

Volgens Vonk was er veel aanloop van klanten die een van de lokale routes volgden of zelf hun route uitstippelden langs de lokale ondernemers. De ondernemers kregen veel leuke reacties, vertelt ze. “Sommige klanten vinden de Lokale Zaterdag veel leuker dan Black Friday. Daar doen we het voor.”

Er waren ook klanten die het evenement niet kenden, en verrast werden door de festiviteiten op straat en acties in de winkels. “Dus we hebben ook weer een hoop nieuwe mensen bereikt. Het evenement wordt steeds bekender en gaat echt leven.”