Cultuur & Uitgaan

Maak kennis met de supertalenten van de Nederlandse klassieke muziek bij Dutch Delight

Heb je altijd al meer willen weten over klassieke muziek en wil je de supertalenten van de Nederlandse muziek leren kennen? Kom dan op 23 maart of 20 april naar de serie Dutch Delight van SPOT Groningen. Na twee succesvolle edities met violiste Noa Wildschut en blokfluitiste Lucie Horsch staan ditmaal supertalenten Ragazze Quartet (strijkkwartet) en Thomas Beijer (pianist) op het programma.


Leestijd: 1 minuut

Maak kennis met de supertalenten van de Nederlandse klassieke muziek bij Dutch Delight
Maak kennis met de supertalenten van de Nederlandse klassieke muziek bij Dutch Delight

Ontdek Dutch Delight

Een avond Dutch Delight begint in de foyer met een lekker drankje met op de achtergrond muziek van DJ Yoram Ish-Hurwitz (programmeur Klassiek bij SPOT Groningen). Op de playlist staan platen die de musici van de avond hebben uitgekozen. Eenmaal in de zaal aangekomen, beginnen de supertalenten van de avond met een muzikale toegift, gevolgd door een interview door de Groningse presentatrice Lara Harbers. Wat drijft de musici? Wat kunnen ze vertellen over de stukken die ze gaan spelen en waarom hebben ze juist die stukken gekozen? Na de pauze start het concert, waarin de artiesten een uur lang hun muzikale ziel blootleggen. Nu je de mens achter de musicus en het verhaal achter de muziek wat beter hebt leren kennen, luister je waarschijnlijk met andere oren.

Bevlogen en op het hoogste niveau

Op donderdag 23 maart staat Ragazze Quartet in de spotlights, een ensemble dat bestaat uit twee violen, altviool en cello. Ze hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek en spelen klassieke en moderne strijkkwartetten. Op donderdag 20 april is multitalent Thomas Beijer te gast. Hij is niet alleen een waanzinnig goede pianist, hij componeert ook, schreef een roman (Geen jalapeños, 2017), maakt animaties met grappige aardappelwezentjes, schaaft aan een filmscenario en zint op een opera. In 2021 kreeg hij in De Oosterpoort de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt, de hoogste staatsonderscheiding voor klassieke musici. 

Gezellige borrel

Blijf vooral ook na afloop nog even hangen bij de borrel in de foyer. Kom langs en laat je verrassen!