Cultuur & Uitgaan

Martiniplaza, Schouwburg en Oosterpoort: wel open voor kleinere bijeenkomsten tot 30 personen

Gebouwen van grote culturele instellingen blijven wél open voor kleinere activiteiten. Martiniplaza bijvoorbeeld schrapt wel de grote evenementen, maar de deuren blijven wel open. Bijeenkomsten tot dertig personen mogen ook in MartiniPlaza blijven plaatsvinden. Dit geldt ook voor De Oosterpoort en de Stadsschouwburg (foto boven). SPOT Groningen, de organisatie achter De Oosterpoort en de Stadsschouwburg, heeft een speciale pagina op haar website met informatie ver activiteiten die wel en niet doorgaan, en regelingen voor mensen die al een kaartje hadden. SPOT meldt onder meer:


Leestijd: 1 minuut

Martiniplaza, Schouwburg en Oosterpoort: wel open voor kleinere bijeenkomsten tot 30 personen
Martiniplaza, Schouwburg en Oosterpoort: wel open voor kleinere bijeenkomsten tot 30 personen

“ Sinds woensdag 14 oktober om 22.00 uur tot in ieder geval 11 november 2020 zijn er aangescherpte coronamaatregelen van kracht. In deze periode blijven we open voor activiteiten tot maximaal 30 bezoekers. Onze horeca gaat dicht.”

“Voor voorstellingen en concerten voor meer dan 30 bezoekers gaan we bekijken of een vervangende datum mogelijk is. Heb je een kaartje gekocht voor een van onze evenementen in deze periode? Dan ontvang je z.s.m. per mail nader bericht. Mocht het evenement waarvoor je kaarten hebt niet doorgaan, dan is het mogelijk om een voucher te krijgen, een donatie te doen of om je geld terug te krijgen. Bekijk ook welke maatregelen we hebben getroffen voor een veilig bezoek.

"De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, raken ons allemaal. Theaters, concertzalen, musea, evenement- en sportorganisatoren hebben de handen ineengeslagen en doen gezamenlijk een oproep aan het publiek om geen geld terug te vragen voor tickets die zij al gekocht hadden. Door niet direct je geld terug te vragen maar een voucher te accepteren, steun je onze sector en kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst. Kijk voor meer informatie over deze landelijke regeling op www.bewaarjeticket.nl."