Cultuur & Uitgaan

Menzis 4 Mijl van Groningen opent inschrijving 34e editie bij hoopvolle vooruitzichten

Goed nieuws voor hardlopend Groningen: bij de organisatie van de Menzis 4 Mijl van Groningen achten ze de kans zó groot dat het evenement in oktober kan doorgaan, dat is besloten de inschrijving vanaf vandaag officieel te openen.


Leestijd: 2 minuten

Groen licht: 4 Mijl van Groningen gaat door
Groen licht: 4 Mijl van Groningen gaat door

Met het hoopgevende vooruitzicht op verdere versoepeling van de coronamaatregelen en op een toenemend aantal gevaccineerde Nederlanders, is dinsdag 11 mei de inschrijving geopend voor de 34e Menzis 4 Mijl van Groningen, die op zondag 10 oktober plaatsvindt. Voor de bijhorende Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra die op de voorafgaande avond plaatsvindt, kan men zich vanaf nu ook aanmelden.

De Menzis 4 Mijl van Groningen is met meer dan 20.000 deelnemers het grootste loopfeest van het Noorden. "We kijken uit naar een onvergetelijke editie op zondag 10 oktober. Het wordt een geweldige belevenis voor iedereen die dit feest zo lang heeft moeten missen", zo meldt de organisatie. Mocht de ‘4 Mijl’ op 10 oktober onverhoopt vanwege Covid-19 toch niet door kunnen gaan, dan blijft de inschrijving geldig voor de eerstvolgende editie.

Voor iedereen die de 4 Mijl niet kan of wil hardlopen, maar wel de sfeer wil proeven van dit grootse spektakel, is er de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra. Op zaterdagavond 9 oktober vindt de tiende editie van dit unieke evenement plaats. De 4 mijl wordt op alternatieve wijze afgelegd: wandelend, met behulp van skates, step, fiets of rolstoel en is jaarlijks vroegtijdig uitverkocht.

Goede doel – Quiet

Het goede doel van de Menzis 4 Mijl van Groningen en de Menzis 4Mijl4You is dit jaar Quiet. Stichting Quiet Groningen zet zich in voor mensen in armoedesituaties. Niet door armoede te verdrijven, maar door armoede te verzachten. Stichting Quiet Groningen verbindt mensen die in armoede leven (Members), met bedrijven (Sponsoren) en particulieren (Supporters) in de regio. Elkaar versterken middels halen, brengen en delen. Quiet Groningen gelooft dat een samenleving steviger, gezonder en rijker wordt als we zorgen dat iedereen meedoet en meetelt. Bij Quiet helpen mensen elkaar verder. Iedereen doet mee en iedereen is gelijkwaardig.

SamenGezond/Menzis

SamenGezond is het online gezondheidsprogramma van Menzis, voor iedereen. Jong en oud, ziek en gezond, verzekerd en niet-verzekerd bij Menzis. De handige app laat je op een leuke manier elke dag bewegen en helpt je om je voor te bereiden op de 4Mijl. Kijk voor meer info op samengezond.nl.

Inschrijven kan op https://www.4mijl.nl/