De week wordt afgesloten met een eet- en drinkfeest. De studenten zelf hebben het menu samengesteld en alle recepten worden gekookt op de academie zelf.
Ontwerpen is net als koken. Met basisingrediënten maak je een smaakvol product/gerecht. Als ontwerper ben je de kok van je gerecht. Zo zijn er veel raakvlakken, creativiteit, goede grondstoffen, betrokkenheid, passie. De bedoeling is aan de hand van het thema Nederlandse producten, eten, koken, drinken een aantal ontwerpcases aan te pakken en al deze activiteiten af te sluiten met een ontwerp-, eet- en drinkfeest.
Hay Hermans van Dorèl en anderen, een ontwerpbureau uit Groningen is de initiatiefnemer van deze week. Samen met Maaike Hamelynck van Minerva heeft hij het thema verder uitgewerkt.
Cultuur & Uitgaan
Minerva kookt week lang over
Op kunstacademie Minerva in Groningen begint vandaag, donderdag, om 16.00 uur de presentatie van 100 studenten die een week lang bezig zijn geweest met het thema ‘Minerva kookt over’. De studenten presenteren ontwerpen die ze hebben gemaakt met als inspiratiebron eten, drinken en koken.
Leestijd: 1 minuut