Cultuur & Uitgaan

Minerva-studenten ontwerpen posters voor 350 jaar Groningens Ontzet

Op 28 augustus 2022 viert Groningen 350 jaar Groningens Ontzet, het eind van het beleg in 1672 door ‘Bommen Berend’, zoals de bisschop van Münster, Bernhard von Galen, bekend staat. Studenten van de opleiding Vormgeving van Academie Minerva hebben voor die gelegenheid posters, flyers en ansichtkaarten ontworpen, die gedurende de zomerperiode in Groningen te vinden zullen zijn.


Leestijd: 1 minuut

Minerva-studenten ontwerpen posters voor 350 jaar Groningens Ontzet
Minerva-studenten ontwerpen posters voor 350 jaar Groningens Ontzet

De studenten ontwierpen een vijftal posters, flyers en ansichtkaarten. Voorafgaand kregen ze een gastles van Alexandra Koning, bestuurslid van Stichting 350 jaar Groningens Ontzet (GO350) en deskundige bij Cultureel Erfgoed. De stichting was blij verrast met het resultaat en besloot alle vijf de ontwerpen te gebruiken.

De groep studenten bestond voor een deel uit internationale studenten, die bij de start van de opdracht nog onbekend waren met de geschiedenis van het Groningens Ontzet. Dit leverde een interessant proces op, waarbij de studenten in samenwerking met elkaar onderzochten hoe je deze geschiedenis aansprekend maakt voor een jonge generatie, en hoe je dit vertaalt in een aansprekend beeld.

De ontwerpen zijn onder begeleiding van Studio Minerva gemaakt door Amerah Alabdulrahman (poster), Susan Winkels, Daniel Demev en Arsa Negrişan (ansichtkaarten) en Lisa Boudewijns (flyer).