Cultuur & Uitgaan

Muzikaal eerbetoon aan Amy Winehouse in EM2 Groningen

Zondag 18 oktober brengt de soulformatie The Originators met zangeres Renske de Boer in EM2 een ode aan Amy Winehouse. De Amy Winehouse Undercover Session is geen tribute-act, maar een muzikaal eerbetoon aan een van de meest legendarische zangeressen van de laatste decennia.


Leestijd: 1 minuut

Muzikaal eerbetoon aan Amy Winehouse in EM2 Groningen
Muzikaal eerbetoon aan Amy Winehouse in EM2 Groningen

Onder leiding van drummer Chris van der Meer kruipen de muzikanten in de huid van de zangeres met het iconische ‘beehive’ kapsel.

De Engelse jazz- en soulzangeres Amy Winehouse werd bekend met haar album Back to Black met daarop hitsingles als Rehab en Back To Black. Ze werkte samen met onder meer producer Mark Ronson, wat haar de grote hit Valerie bezorgde. Deze grootste zangeres van de 21e eeuw overleed op 23 juli 2011 en sloot zich daarmee helaas aan bij de ‘club van 27’; artiesten die op hun 27e overleden.

Originators-bandleider Chris van der Meer werd gevraagd tijdens de Zwarte Cross 2015 een ode te brengen aan de legendarische zangeres en vond in Renske de Boer de perfecte vertolkster van het repertoire van Amy. Onder begeleiding van The Originators blies de charismatische frontvrouw de liedjes nieuw leven in en werd een ijzersterke set neergezet. Na lovende reacties en vooral het speelplezier wat het repertoire de band bracht kon een vervolg niet uitblijven.

Line-up: Renske de Boer: vocals. The Originators: Chris van der Meer: drums/bandleider, Ulrich de Jesus: gitaar, Loek Hauwert: basgitaar/backing vocals, Rob Soria: toetsen, Pier Borkent: trompet/backing vocals, Erwin van Wieringen: tenorsax, Simon Kelaita: baritonsax.

Zondag 17 oktober
 Zaal open 19:00uur met restaurant
Start band 21:00uur

Voor meer info en VVK: www.em2groningen.nl

EM2 Suikerlaan 6, Groningen