Cultuur & Uitgaan

Muzikale voorstelling over ontstaan natuurgebied ’t Roegwold ten oosten van de stad Groningen

Fotograaf Wilco van der Laan en het trio van meesterviolist Sergiy Bolotny geven op 21 en 29 september een bijzondere muzikale voorstelling over ’t Roegwold. ‘Laand van wotter raait en lucht’ gaat over het ontstaan en de ontwikkeling van dit natuurgebied ten oosten van de stad Groningen. De voorstellingen op 21 en 29 september vinden plaats in het sfeervolle kerkje van Kolham, om 20.30 uur.


Leestijd: 1 minuut

Muzikale voorstelling over ontstaan natuurgebied ’t Roegwold  ten oosten van de stad Groningen
Muzikale voorstelling over ontstaan natuurgebied ’t Roegwold ten oosten van de stad Groningen

‘Laand van wotter, raait en lucht’ vertelt het verhaal van de ongelofelijke veerkracht van de natuur en hoe in slechts enkele jaren tijd een verbluffend aantal diersoorten ’t Roegwold wist te vinden. Natuurfotograaf en verteller Wilco van der Laan combineert in deze voorstelling de ontstaansgeschiedenis van ’t Roegwold met zijn eigen levensverhaal, als indrukwekkend voorbeeld van hoe de schoonheid van de natuur je er als mens weer helemaal bovenop kan helpen.

In combinatie met de door contrabassist Tim Nobel speciaal voor deze voorstelling gecomponeerde muziek, live uitgevoerd door het trio van meesterviolist Sergiy Bolotny, staat ‘Laand van wotter, raait en lucht’ garant voor een bijzondere theaterervaring.

‘Laand van wotter, raait en lucht’ was een van de grote successen op de tweede editie van festival Roeg Klassiek afgelopen 11 september.

www.hoopvoorhooghammen.nl

‘Laand van wotter, raait en lucht’ is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Kunstraad, het Prins Bernhard Cultuurfonds / Van Lange Fonds, Loket Leefbaarheid en het Leefbaarheidsfonds Midden-Groningen