Cultuur & Uitgaan

Nacht van de Groninger Horeca geeft horeca, cultuur en nachtleven steun in de rug

De Groningse horecazaken krijgen zaterdagavond een mooi steuntje in de rug tijdens de Nacht van de Groninger Horeca. Iedereen wordt tijdens een avondvullend online programma opgeroepen om de restaurants, cafés, de cultuursector de winter door te helpen. Belangrijk onderdeel is een grote crowdfundingactie.


Leestijd: 1 minuut

Nacht van de Groninger Horeca geeft horeca, cultuur en nachtleven steun in de rug
Nacht van de Groninger Horeca geeft horeca, cultuur en nachtleven steun in de rug

“Heb jij veel liefde voor al die mooie horecazaken die Groningen zo speciaal maken? Zaterdag 28 november is dé dag dat jij (al is het online) weer even met ze verbonden kunt en ze door de coronawinter kunt helpen. Kijk mee naar de avondvullende live-show vanaf 19:30 en doe mee met een kleine of grote donatie die jouw favoriete kroeg, club of podium overeind houdt in deze moeilijke tijden!”, zo valt te lezen op de speciale Facebookpagina over het online event. 

De benefietavond, ten gunste van de Groninger horeca, cultuur en het nachtleven, wordt georganiseerd door Hooghoudt, Sikkom, stichting COSIMO met hulp van Gemeente Groningen. De campagne is onderdeel van het Local Legends initiatief, een pan-Europees crowdfunding concept met als doel het nachtleven te redden.

Livestream programma
Nachtburgemeester Merlijn Poolman en Colin Mooijman presenteren zaterdag het avondvullende programma. Er zijn interviews met bekende Groningers en horecabazen. Ook vinden er optredens plaats van lokale acts. Het duo gaat mooie prijzen weggeven. Maar bovenal is er aandacht voor de benefietactie, waarbij je de Groningse horeca kunt steunen met donaties. Als bedrijf kun je daar ook een donatie doen. De hoofdsponsor Hooghoudt zet deze avond de toon door 12 horecazaken met een sterk cultureel profiel van een donatie te voorzien. 

De Nacht van de Groninger Horeca kun je hier vanaf 19.30 uur live volgen. Of check de Facebookpagina van Sikkom of het Dagblad van het Noorden.