Cultuur & Uitgaan

Nederlandse première van het Marionettentheater uit Quanzhou in Groninger Museum

Het Groninger Museum presenteert donderdag 16 oktober in het kader van de Go China! activiteiten de Nederlandse première van een van de succesvolste theatergroepen uit China, de poppenspelers van Fuijan. De groep brengt onder muzikale begeleiding een verpletterende indruk met hun marionettenspel.


Leestijd: 1 minuut

Poppen die kunnen vechten, vliegen, musiceren en jongleren, zich aan- en uitkleden of van gedaante veranderen, in rook opgaan en weer uit hun as verrijzen..Het is allemaal moeilijk te geloven totdat je het met eigen ogen hebt gezien. Het theater van Quanzhou brengt zijn marionetten op fantastische wijze tot leven. De negen begeleidende muzikanten imponeren met hun fluiten, vedels en een wonderlijk assortiment aan slagwerk, waaronder vliegende gongs en de befaamde voettrom. Samen met de poppenspelers schitteren zij in een van de oudste en mooiste genres van de Chinese volkskunst.

Theater

Nederlandse première van het Marionettentheater uit Quanzhou. Poppenspelers van Fujian!
Familievoorstelling: Het verhaal van Mulian.
Datum en tijd: Donderdag 16 oktober 2008, om 15.00 uur & 20.00 uur. Herhaling op vrijdagavond 24 oktober 2008, om 20.00 uur.
Duur: 2 keer 45 minuten, inclusief pauze.
Chinees gesproken, Nederlands betitelt.

Film
‘Villagers Documentary Project’
Datum en tijd: vrijdag 17 oktober 2008, om 20.00 uur.
Op het platteland van China is een interessant democratiseringsproces, op dorpsniveau aan de gang. Om deze ontwikkelingen te documenteren is het ‘Villagers Documentary Project’ opgericht. Tien plattelandbewoners, boeren volgen hiervoor een stoomcursus filmen en berichten vanuit hun dorp en vanuit hun hart, over deze ontwikkelingen. Speciaal voor Go China! heeft het ‘Villagers Documentary Project’ 10 korte films geselecteerd. Totale duur is 95 minuten.