Cultuur & Uitgaan

Nieuw projectruimte voor kunst en exposities aan Bloemsingel in Groningen: Off Hook

OFF HOOK, een nieuwe projectruimte voor kunst en exposities aan de Bloemsingel in Groningen, opent op 7 augustus voor de eerste keer haar deuren met een tentoonstelling van werken van Erris Huigens en Lydia Wierenga.


Leestijd: 1 minuut

Nieuw projectruimte voor kunst en exposities aan Bloemsingel in Groningen: Off Hook
Nieuw projectruimte voor kunst en exposities aan Bloemsingel in Groningen: Off Hook

Erris Huigens (Deconstructie) woont en werkt in Wageningen en is bekend om zijn monochrome abstracte werken en zijn fascinatie voor industriële structuren.

Huigens' werk verlaat regelmatig het atelier en is ook te vinden op de verlaten industrieterreinen van de provincie Groningen.

"In deze door aardbevingen geteisterde regio staan zijn geometrische vormen symbool voor de hebzucht naar gas van de overheid en lijken ze de perfecte interventie in een onvolmaakte wereld.

Daarnaast kom je zijn werk ook tegen op platenhoezen van labels als Delsin en Metalheadz.", zo omschrijft Off Hook het werk van Huigens.

De terugkerende lijn "wordt gebruikt als een "tag" in graffiti en toont een associatie met de wortels van de kunstenaar in deze subcultuur. De lijn doorkruist, markeert en verbindt en is misschien wel de kortste verbinding tussen twee punten."

Voor deze solo show van Erris Huigens is de ruimte van OFF HOOK leidend en speciaal voor deze gelegenheid zal een zeefdruk in gelimiteerde oplage beschikbaar zijn. Deze is gedrukt bij Zeefdrukatelier Hogeland in Warffum.

Lydia Wierenga (beeldend kunstenaar en initiatiefneemster OFF HOOK) zal tijdens de opening haar nieuwe boek presenteren: ‘A6 murals worldwide’. Een jaar lang nodigde zij via Instagram kunstenaars over de hele wereld uit om in hun eigen woning een zwarte muurschildering aan te brengen. In of op een hoek en op A6 formaat: het formaat van een ansichtkaart.

Opening: Vrijdag 6 augustus, 17.00 uur

Open: DO/VR/Zat 13.00 -17.00

Bloemsingel 200, Groningen

(7 augustus t/m 2 oktober 2021)

www.offhook.nl