Cultuur & Uitgaan

Nieuwbouw/Verbouw XL komt met nieuwbouwprimeurs in stad en regio

De Groningse Suikerzijde als stad van de toekomst, de Zeilen in Meerstad, het groene Oostindie in Leek of Kloosterakker in Assen. Het is slechts een greep uit de projecten en gebieden die tijdens Nieuwbouw/Verbouw XL voor het eerst aan het publiek worden voorgesteld. De beurs is verhuisd naar het voorjaar. Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei keert de beurs terug in MartiniPlaza Groningen. Opnieuw is deze na registratie gratis te bezoeken.

De beurs richt zich op vier pijlers: nieuwbouwprimeurs, verbouwplannen, financieringsmogelijkheden en duurzaam wonen. Het is een laagdrempelig podium voor starters en doorstromers om direct in contact te komen met specialisten. Nieuw deze editie is het Hypotheekplein van financiers. Onder het genot van een bakje koffie is het plein een laagdrempelige mogelijkheid om financiële woonvragen te stellen aan Teerling & Partners, Scherp financieel advies, Rabobank en Pandomo.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwbouw/Verbouw XL komt met nieuwbouwprimeurs in stad en regio
Nieuwbouw/Verbouw XL komt met nieuwbouwprimeurs in stad en regio

In het kielzog van de stad hebben ook Assen, Zuidhorn, Leek, Vries en Appingedam bouwambities. Het ene gebied gaat tijdens de beurs de volgende fase in, een ander project kent haar primeur. Bezoekers wacht bij binnenkomst een wandeling door levensgrote moodboards waarop de projecten worden weergegeven, om daarna op de beurs in gesprek te komen met de desbetreffende makelaar of gemeente.

Naast tientallen stands en moodboards presenteert Nieuwbouw XL een programma bestaande uit gratis adviezen en presentaties. Bezoekers wordt de mogelijkheid gegeven om een adviesgesprek te plannen over het interieur, de (ver)bouw, de (dak)tuin, en isolatie. Een adviesgesprek is gratis en kan vooraf via de website worden gepland.

In de tijdelijke collegezaal is het mogelijk om vrijblijvend aan te sluiten bij korte keynotes: GrunnDak zoomt in op daktuinen, Woning van Nu vertelt hoe te (ver)bouwen zonder financiële verrassingen en Pandomo introduceert het gloednieuwe stadsproject HOLT. Een hyperactueel thema is de energielasten. PassiefBouwen vertelt over energieneutrale bouw, Smit Isolatie Groep op haar beurt focust zich op energiebesparende mogelijkheden door middel van isolatie en SMART & VEILIG laat je de voordelen van slimme technologieën zien.

Nieuwbouw/Verbouw XL is met een online registratie gratis toegankelijk. Een gratis ticket kan worden geregistreerd via www.nieuwbouwxl.nl.

Nieuwbouw/Verbouw XL

Datum: 13, 14 en 15 mei 2022

Locatie: MartiniPlaza Groningen

Openingstijden: 10.00 – 17.00 uur