Cultuur & Uitgaan

Nieuwe graffitikunst in Groningen: muurschildering van Mick La Rock

Deze zomer krijgt Groningen een nieuwe muurschildering, gemaakt door graffitikunstenares Aileen Middel, alias Mick La Rock. De mural is onderdeel van het landelijke project Museum Murals van het Mauritshuis, dat samenwerkt met verschillende musea, waaronder het Groninger Museum. Details over de locatie en onthulling volgen later.


Leestijd: 1 minuut

Foto: Siese Veenstra
Foto: Siese Veenstra

Aileen Middel, geboren Groninger, staat bekend als een van de eerste vrouwelijke graffitischrijvers van Europa. Sinds 1983 is ze actief in de graffitiwereld en heeft ze haar stijl voortdurend vernieuwd. Middel was betrokken bij diverse graffiti-exposities, waaronder verschillende in het Groninger Museum.

Door diverse initiatieven met partners en bewoners zoekt het Groninger Museum actief de verbinding met de wijken van Groningen. Met de murals brengt het museum kunst naar de wijken, om daarna de Groningers uit te nodigen kunst te komen bekijken in het museum.

Foto: Siese Veenstra

Het project Museum Murals is opgezet ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het Mauritshuis. In samenwerking met twintig musea worden twintig murals gerealiseerd door heel Nederland, waarbij kunstenaars inspiratie halen uit de collecties van de musea. Voor het 150-jarig jubileum van het Groninger Museum creëert Aileen Middel een kunstwerk geïnspireerd op de geschiedenis en architectuur van het museum.