Cultuur & Uitgaan

Nieuwe manier voor studenten in Groningen om anderen te ontmoeten: “Walk & Date”

In Groningen is een nieuwe manier bedacht voor studenten om contacten te leggen en nieuwe mensen en misschien zelfs wel een nieuwe liefde te ontmoeten. Het gaat om het concept “Walk & Date”, waarbij studenten op een sportieve manier en geheel coronaproof op zoek kunnen gaan naar een “match”.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe manier voor studenten in Groningen om anderen te ontmoeten: “Walk & Date”
Nieuwe manier voor studenten in Groningen om anderen te ontmoeten: “Walk & Date”

Het concept Walk & Date is bedacht door Jan Douma van Steenbok Sport. Samen met studenten van de Hanze Hogeschool werkte hij zijn idee uit tot een echte activiteit.

Volgens Jan Douma is “Walk & Date” ontwikkeld om te voorkomen dat studenten – nu het verenigingsleven nog steeds grotendeels stil ligt en de café's nog gesloten zijn – in een isolement raken of vereenzamen.

Het idee is dat studenten zich kunnen aanmelden via de Steenbok Sport website. Zij ontvangen dan een matchingformulier die ze moeten invullen. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn, zal Steenbok Sport de match gaan maken.

Op de date zelf krijgen de deelnemers een route ontvangen die ze gaan wandelen: in het noorden, oosten, zuiden of westen van de stad Groningen. Ze zullen een aantal vragen meekrijgen op de date, om het gesprek op gang te brengen. Daarnaast zullen ze onderweg een barista tegenkomen waar ze koffie kunnen halen en een Steenbok Sport koek (in hart vorm).

De date vindt plaats op vrijdag 21 mei, om 16.00.

Voor meer informatie of aanmelden: https://www.steenboksport.nl/product/walk-date/